Přihlášení Registrace Deutsch | |
Brno - škrobárnyKategorie: Továrna  (správní obec: Brno) Okres: Brno-městoDůvod zániku: Nespecifikováno - Období zániku: Po 2000Současný stav: Zničena částečně WGS-84 souřadnice (GPS) | Šířka N(Y)° | Délka E(X)° | Popis | Vloženo | |  | 49.18507 | 16.62277 | | Jan Tomášek 30.10.2016 | |
Historie a jiné článkyvzpomínka [Jan Tomášek 30.10.2016] Do areálu škrobáren jsem jezdil pro zboží někdy koncem devadesátých let. Tehdy zde sídlila spousta různých firem v pronájmu. Opět jsem se sem začal vracet tak o pět let později. Tehdy se zde v hojné míře bouralo a přestavovalo. Po delší pauze jsem se dostavil podívat se na výsledek. Ten nebyl zas tak úplně špatný ... jako pozitivní vnímám skutečnost, že vedle řady novostaveb se podařilo revitalizovat několik původních budov. O škrobu [Jan Tomášek 29.6.2019] Použití surového škrobu je relativně malé, ponejvíce v potravinářství k přípravě pudiků, karamelu, dezertů, želé a nepřímo je využíván při kvašení (např. piva). Modifikovaný škrob se pak uplatňuje v chemickém průmyslu třeba k výrobě lepidel, nátěrových barev atd... Škrob se získává z různých druhů zeleniny – například brambor nebo kukuřice. Tato zelenina obsahuje tři základní složky – vlákninu, škrob a šťávu, ale nejen ty – dále například lepek. Například kukuřice se v první fázi ponoří na 30 až 48 hodin do vody – což ji mírně zjemní. Po té je kukuřice rozemleta a po promytí se škrob od vláken odděluje v odstředivkách a na závěr suší. Vzni... [více]
Dobové obrázky/pohlednice Žádný záznam
|
Novodobé obrázky Výroba škrobu |
Ostatní Žádný záznam
|
Komentáře a upřesňující informace k místu Okres? [Alena Tikovská 17.11.2016 00:03] | ReagovatBrno - venkov? Když je to na Dornychu?
Doplňte nebo upřesněte informace k tomuto místu
|
| | |  VĂce informacĂ ZDE | Trocha reklamy na podporu webu:
| |